onsdag, januar 09, 2008


David, 16½ måned
Vægt: 12,3 kg. Højde: 81 cm. 16 tænder.

Den vigtigste udvikling som er sket med David er, at han fra han rundede de 16 måneder pludselig fik mod på at sige noget mere. Vi har jo brugt babytegn indtil nu og ellers talt med ham om forskellige ting – men det har ikke været så meget han har sagt sådan af sig selv. Det har mest været for at glæde os, at han har gentaget det vi har sagt en 5.000 gange. Nu er han begyndt selv at gentage noget af det vi siger – og især de ord han allerede kender. Så hvis jeg siger til Morten, når han skal handle om han kører i Bilka – så kommer det fra David: ”dil-da”. Han er også begyndt at tale meget selv – fører samtaler med morfar og farfar via hans legemobil eller hvad han nu lige kan lege er en mobil. Vi bruger stadig babytegnene – og de er og har været en stor hjælp. Han føler sig forstået – og det er rart at han kan komme og fortælle at han er sulten/tørstig og så forstår vi det med det samme – en masse hyleri er undgået på den konto, det er min overbevisning.

I denne weekend har vi været i Sverige, Vesterås og besøge Karin, Stefan og Mafe – det svenske par som vi boede sammen med på Casablanca. Det var nogle rigtig gode dage – David og Mafe blev rigtig glade for at se hinanden, og de var gode til at lege sammen. De holdt øje med hinanden og ville gerne inddrage hinanden. En masse kram og kys blev det også til – og skrig og skrål ind i mellem. Det kan nok ikke være anderledes. Men det var tydeligt at de godt kunne lide at være i hinandens selskab. David sugede til sig – han lærte mange nye ting af Mafe. Hun er jo 4 måneder ældre end ham – men på mange områder er hun meget udviklet, og hun kan rigtig mange forskellige ting, så David kunne se, hvordan det skal gøres. Og fik af vide hvordan nogle ting ikke skulle gøres – som når David begyndte at pille ved stikkontakterne (som pt. er hans ynglingsbeskæftigelse), så kom Mafe og løftede pegefingeren og sagde ”nej, nej, nej”. Det var bare skægt at se på. Mafe lærte til gengæld en del danske ord – så som f.eks. ”op igen” til når David han skvattede ;o)

Vi mødte også Kalle, Melle og Jesper – Jesper er jo nu blevet en dreng, hvor han sidst vi så ham var en lille baby. Og dem var vi ude at kælke med, da vi var så heldige at der var sne. Vi mødte også et andet svensk par med børn fra Colombia Anna og Anders med børnene Ludvig og Alfons – meget søde mennesker. Det var en høj intensiv forlænget weekend med god mad hos Karin/Stefan og Kalle/Melle, en masse indtryk, gode snakke og mange mange grin. SKØNT! Det var alle tiders tur. Og David klarede det fint på trods af højt tempo, mange børn, uvante omgivelser, anderledes søvnmønstre osv. Nu håber vi, at vi snart får besøg fra Sverige!

På mandag starter jeg igen på arbejdet… Så tager Morten over og skal passe David indtil midt i juni.

onsdag, januar 02, 2008


Glædelig jul og godt nytår til alle!!!

Denne jul har vi for første gang længe tilbragt i familiens skød! De sidste fem år har vi været frivillige og serveret mad juleaften på et af Frelsens Hærs væresteder på Christianshavn. Vi var samlet næsten alle sammen (begge familier) hos mine forældre i Slagelse - de eneste der manglede (og I var savnet!!!) var Simon og Sonia, som fejrede jul i Frankrig hos hendes familie.

Nytår var vi hjemme og hyggede os med de "sædvanlige". Det blev ikke lige så sent som sidste år, men trods alt kl. 3 - men heldigvis sov David også til kl. 8.30 - det er ellers ganske uhørt!