tirsdag, november 27, 2007
David, 15 mdr.
Vægt: 12 kg, højde: 79 cm. Tænder: 12 ½ + 3 mere på vej.
David er et meget aktivt barn, som drøner rundt det meste af dagen. Han kan dog også lide at tage en pause ind i mellem og sidde og nusse og læse en bog. Eller se Teletubbies, som er hans store lidenskab pt. Han er helt vild med TT, efter at have ”Dans med TT” 1 gang begyndte han at danse (flytte vægten fra det ene ben til det andet) samt dreje rundt. Førhen dansede han bare ved at vugge lidt op og ned i knæene.Han er også et meget kærligt barn, som nu er blevet meget glad for at give os og diverse dyr og legetøj kys og kram.
David er nu meget glad for alle de praktiske ting vi render rundt og laver. Støvsugning og græsslåning er et hit. Han laver motorlyde med munden når man taler om græsslåmaskinen eller støvsugeren og render ud i bryggerset og viser os hvor støvsugeren står.
Han fantasi fejler heller ikke noget. En stang med en bøjning på blev hurtigt omskolet til mundstykket på støvsugeren og så blev hele stuen støvsuget grundigt.

David har fået godt fat i babytegnene. Han kan ca. 20 tegn. Dem jeg lige kan huske nu er: Op, ned, mere, bad, mad, drikke, hund, frø, zebra, elefant, abe, musik/dans, synge, tandbørstning, bog, bil, creme, ur, fugl, fisk, slut/finito, kold, varm. Så selv om han ikke rigtig siger så meget endnu, så kommunikerer vi egentlig meget, synes jeg. Det er fantastisk, at han kan komme og fortælle, at nu vil han gerne have at vi skal læse en bog, eller han vil gerne høre musik og danse – eller f.eks. have en tur mere.

Han siger ikke meget endnu. Og han siger som regel kun noget, når vi er her selv – og han snakker mest om morgenen og om aftenen. Mange af ordene er det vist kun os, der kan forstå J. Han kan sige: far, mor, David (”da-di”), traktor (”da-dor”), due (”du”), Bilka (”dil-da”), Didde (”di-di”), i stykker (”dykker”), teletubbies, tiger (”tir”), tigerdyr (”tir-dyr”), dygtig (”dø-ti”), tørstig (”tø-di”) – et par enkelte gange har han sagt bl.a. Karen, blomsten og fisken. Herudover siger han en del lyde: u-huuu (som en due), arhhh (som en motor), muu (som en ko), vu-vu (som en hund). Han er meget opmærksom på, hvad vi siger og siger en hel masse, som ingen forstår. I dag i sengen sad han og pillede ved de to fjernbetjeninger til TV og DVD-afspiller. Det lykkedes ham ikke at tænde for noget, så pludselig kom der en lidt frustreret sætning, hvoraf jeg bare forstod ”i stykker” – han mente altså selvfølgelig, at fjernbetjeningen måtte være i stykker, når han ikke kunne få det til at virke. Det lød bare så skægt!

Han er netop blevet vaccineret med MFR-vaccinen og anden gang med pneumokok-vaccinen. Og den lille mand var først syg med feber 1 dag pga. pneumokok’en og har efterfølgende lagt sig nu på 5. døgn med feber pga. MFR’en. Han er helt slatten – orker ikke at spise og drikke, kun at sove og se Teletubbies. Pu-ha, det er næsten skræmmende, at jeg nu kan replikkerne til Teletubbies DVD’en…

torsdag, november 01, 2007

Har du lidt tilovers at dele ud af??? Så er der børn i Colombia, som har behov for hjælp. Bidragene kan trækkes fra i skat efter gældende skatteregler (læs evt. mere på www.a-c.dk).

Colombianske børn søger akut nye faddere
37 børn i Colombia mangler fra den 1. januar 2007 en fadder. Børnene er med i vores partner Oriéntames fadderskabsprogram, og de har været støttet af en lokal sponsor. Sponsoren har ændret fokus i sin støtte og vil nu udelukkende støtte børn under seks år. Derfor får 37 børn i alderen 6 til 11 år trukket tæppet væk under deres tilværelse den 1. januar 2007. Børnene er godt i gang med deres skole, familierne har fået kurser i forebyggelse af vold, prævention og sundhed, og de er i det hele taget inde i en positiv udvikling, som skaber rammerne om en tryg hverdag for barnet. Vi vil gerne være med til at sikre, at den gode udvikling fortsætter for børnene, og derfor søger vi faddere, der kan støtte dem og deres familier i resten af skoletiden.
Vi har allerede 600 faddere, der er tilknyttet programmet, og vi er meget tilfredse med resultaterne. Oriéntame er en professionel og dygtig partner, som gør sit bedste for at varetage barnets interesse og støtte hele familien.
Tegner du et fadderskab, modtager du en opfølgningsrapport på dit sponsorbarn to gange om året. På den måde kan du ved selvsyn konstatere, at din hjælp nytter.
Det koster 160 kr. pr. mdr. at støtte et barn i Oriéntame-projektet. Kontakt Aase Sørensen på mail aas@a-c.dk, hvis de er interesseret i at tegne et fadderskab.